2 porcijas, pagatavošana: 15–20 minūtes
1. Uzkarsējiet tosteri, lai pagatavotu tostermaizes.
2. Maizes šķēles no vienas puses viegli apsmērē ar sinepēm.
3. Uz divām maizes šķēlītēm uzlieciet sieru, bumbieru šķēlītes, rukolu.
4. Paņemiet divas šķēles un apsmērējiet ar sviestu. Lieciet tās virsū uz tās maizes, kurai virsū jau salikāt sieru un citas piedevas, Ievietojiet maizes karstā tosterī. Cepiet apmēram 2 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.
Pagatavojiet grauzdiņus ar sezonālo dārzeņu salātiem.
Šīs ābolu smalkmaizītes kliedēs priekšstatu, ka veselīgas un saldas brokastis ir tikai auzu pārslas ar jogurtu un augļiem. Lai gan speltas milti piešķir neaizmirstamu garšu un dod daudz ogļhidrātu, olas un skābais krējums ir olbaltumvielu un tauku avots.
2 gabali, sagatavošana un cepšana: 30–40 minūtes
1. Vispirms uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C un sagatavojiet kēksiņu veidni ar papīra formiņām.
2. Sagatavojiet drupačas. Bļodā ar rokām apstrādājiet auzas, miltus, cukuru, kanēli un mazos gabaliņos sagrieztu sviestu.
3. Noņemiet ābolu miziņu un serdes un sagrieziet to mazos kubiņos.
4. Lieciet virtuves kombainā olas un cukuru, saputojiet līdz gludai masai. Pakāpeniski iejauciet eļļu, pienu un skābo krējumu.
5. Bļodā sajauciet kopā miltus, cepamo pulveri, kanēli un šķipsniņu sāls.
6. Abus maisījumus samaisa līdz viendabīgai masai un pievieno sagrieztus ābolus. Ar karoti pārnes mīklu sagatavotajās veidnēs. Apkaisiet ar drupatām un ievietojiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepiet, līdz kļūst zeltaini brūni (20–25 minūtes).
Ja jums nepieciešamas ļoti ātri pagatavojamas, bet veselīgas brokastis, smūtijs ir lieliska izvēle. Bet izmantojiet ne tikai augļus. Lai jūs ilgāk justu sāta sajūtu, jūsu dzērienam nevajadzētu trūkt olbaltumvielu, piemēram, grieķu jogurta vai auzu piena.
2 porcijas, pagatavošana: 10 minūtes
1. Notīriet augļus un sagrieziet mazākos gabaliņos.
2. Ievietojiet tos mikserī, papildiniet ar citrona sulu un ielejiet pienu.
3. Jauciet, kamēr izveidojas gluda masa, un pasniedz augstās glāzēs.
Mandeļu pienam ir mazāk kaloriju nekā govs piens, un tā konsistence ir piemērota dzēriena atšķaidīšanai. Savukārt auzu piens palīdz sabiezināt kokteili.
Veselīgas brokastis sniegs jūsu organismam pietiekami daudz enerģijas, uzsākot dienu. Lai pēc dažām minūtēm atkal nejustu izsalkumu, jūsu šķīvī jābūt sabalansētiem visiem makroelementiem – proteīniem, ogļhidrātiem un taukiem. Tāpēc nebaidieties uz šķīvja likt pa druskai no visa. Un neaizmirstiet arī par kādu augli vai dārzeni.
Veselīgu brokastu atslēga noteikti ir vietējie un sezonālie pārtikas produkti. Ja iespējams, baudiet maltīti mierā un kopā ar saviem mīļajiem. Jūs dosiet savam ķermenim laiku, lai tas varētu ēdienu sagremot.
Kreptīgas brokastis
Saldās brokastis
Foto: Kitchen Story