Kartupeļu salāti, olu liķieris, svaigi garšaugi, dārzeņi un dažādi sieri. Ledusskapja durvis pēc spēkiem gandrīz vai nevar aizvērt! Bet ko ar to visu darīt?
Kā panākt, ka deserti nepiesūcas ar smakām vai mēnesi pēc mēneša ledusskapja atvilktnē neuzrastos kāds aizmirsts produkts?
Pārtikas produktu sakārtošana ledusskapī var sagādāt grūtības, taču ar piemērotiem palīgiem jūs drīz vien to spēsiet paveikt. Lasiet tālāk un uzziniet, kādi piederumi palīdz mums – stilīgas burkas, pudeles un praktiski sīkrīki, kas atvieglos jūsu ikdienu.
Vispirms izslēdziet ledusskapi un, ja ledus kūst, nolieciet zem ledusskapja drānu. Pēc tam izņemiet no ledusskapja visu pārtiku un izmetiet to, kas ir bojāta vai kurai ir beidzies derīguma termiņš. Sagatavojiet spaini ar ziepjūdeni vai etiķi un drānu. Izņemiet visas atvilktnes un plauktus un nomazgājiet tos izlietnē. Tad ar ziepjūdeni iztīriet ledusskapja iekšpusi. Neaizmirstiet par noteku. Visbeidzot visu nosusiniet ar drānu, lai novērstu sasalšanu. Ievietojiet visu pārtiku atpakaļ ledusskapī, ievērojot šajā rakstā minētos padomus.
Padomājiet par vietu ledusskapja durvīs. Pienu, sulas, minerālūdeni un alkoholu (alu un baltvīnu) ir ieteicams novietot pašā apakšā.
Atvērtās bundžas un ievārījumus var novietot nedaudz augstāk. Durvīs var uzglabāt arī kečupu, sinepes un citas mērces. Arī olas, sviests un margarīnu ideāli iederas durvīs. Nelieciet olas ledusskapī papīra kastē, jo riskējat pārnest dažādas baktērijas. Pārvietojiet tās olu traukos, vēlams, ar augšējo daļu uz leju.
Saldētavā jābūt –18 līdz 20° C temperatūrai. Pareizi iepakojiet visus pārtikas produktus. Centieties sasaldēt pārtiku pēc iespējas ātrāk, jo tā labāk tiks saglabāta to kvalitāte un konsistence. Nekad nesaldējiet lapu dārzeņus, ceptus ēdienus, majonēzi, augļus un dārzeņus ar augstu ūdens saturu.
Ļaujiet pagatavotajam ēdienam atdzist un pēc iespējas ātrāk, ideālā gadījumā divu stundu laikā, uzglabājiet to ledusskapī. Sadaliet ēdienu mazākās porcijās, lai tas ātrāk atdzistu un to būtu vieglāk uzsildīt. To uzsildot, pārliecinieties, ka ēdiens sasniedz vismaz 75° C temperatūru.