Black Friday | Līdz pat 60% atlaide vairāk nekā 40 000 precēm →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Ziemassvētku kūka: 2 viegli pagatavojamas un gardas receptes

Iedomājieties, kā svaigi ceptas kūkas smarža piepilda visu jūsu mājokli... Tuvojas Ziemassvētki... Vai neskan pasakaini? Lai piepildītu šo fantāziju, mēs esam sagatavojuši divas receptes, kā pagatavot skaistu kūku, kas kā magnēts pievilks visu uzmanību!
Izcepiet un izrotājiet svētku kūku.

Izcepiet un izrotājiet svētku kūku.

Bezglutēna Ziemassvētku kūka

Šo kūku var cept gan ar bezglutēna miltiem, gan ar klasiskajiem miltiem. Abās versijās jūs iegūsiet zeltaini kraukšķīgu garozu un mīkstu mīklu iekšpusē. Tā ir ļoti viegli un ātri pagatavojama kūka, kas priecēs ne tikai Ziemassvētkos.
Mīklas sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 2 glāzes cukura
  • 1 glāze bezglutēna miltu
  • 1 glāze kokosriekstu skaidiņu
  • 200 ml krējuma
  • 10 g cepamā pulvera
Dekorēšanai:
  • šokolādes glazūra
  • apelsīnu šķēlītes
  • granātābols
  • piparmētru vai citronmelisas lapas
  • Pagatavošana:

    1. Vispirms uzputojiet olas ar cukuru.
    2. Tad pievienojiet krējumu un uzmanīgi iejauciet miltus, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri.
    3. Cepiet kūku cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 35–40 minūtes. Tomēr tas ir atkarīgs no jūsu cepeškrāsns, tāpēc droši pielāgojiet cepšanas laiku.
    4. Izņemiet kūku no veidnes un dekorējiet ar šokolādi, apelsīna šķēlītēm un citronmelisas lapiņām.
    Rūpīgi iesmērējiet veidni ar sviestu vai cūku taukiem.

    Rūpīgi iesmērējiet veidni ar sviestu vai cūku taukiem.

    Ietaukotā veidnē pievienojiet miltus.

    Ietaukotā veidnē pievienojiet miltus.

    Tad lēnām ielejiet mīklu.

    Tad lēnām ielejiet mīklu.

    Ja vēlaties izveidot marmora efekta kūku, ielejiet brūno mīklu.

    Ja vēlaties izveidot marmora efekta kūku, ielejiet brūno mīklu.

    Kad kūka gatava, apgrieziet veidni otrādi.

    Kad kūka gatava, apgrieziet veidni otrādi.

    Kad kūka ir atdzisusi, sāciet dekorēšanu.

    Kad kūka ir atdzisusi, sāciet dekorēšanu.

    Lazdu riekstu kūka ar šokolādes glazūru

    Šī Ziemassvētku kūka ir ļoti svinīga, turklāt tajā ir daudz valriekstu, kas lieliski ļauj izcelties garšai!
    Mīklas sastāvdaļas:

    • 3 olu dzeltenumi
    • 3 olu baltumi
    • 120 g sviesta
    • 150 g cukura
    • 200 g kviešu miltu
    • 150 g maltu riekstu
    • 130 ml piena
    • 5 g cepamā pulvera
    Dekorēšanai:

    • 100 g tumšās šokolādes (70%)
    • 100 ml krējuma
    • vīģes, rieksti un augļi pēc garšas un sezonas.
    Pagatavošana:

    1. Uzputojiet olu dzeltenumus, sviestu un cukuru līdz izveidojas putas.
    2. Pievienojiet miltus, riekstus, pienu un cepamo pulveri.
    3. Tad saputojiet olu baltumus un viegli iemaisiet tos mīklā.
    4. Lejiet mīklu ietaukotā veidnē un cepiet 170 grādu temperatūrā apmēram 35–40 minūtes.
    5. Ļaujiet kūkai atdzist. Pēc tam izņemiet to no veidnes. Uzkarsējiet krējumu un ielejiet tajā šokolādi. Ļaujiet tai izkust. Maisiet, līdz izveidojas šokolādes glazūra.
    6. Šokolādes glazūru lejiet uz kūkas un dekorējiet ar augļiem un riekstiem pēc savas gaumes.

    Biežāk uzdotie jautājumi

    Kā izveidot marmora efektu?

    Lai veidotu marmora efektu, sadaliet mīklu divās daļās, vienu no tām iekrāsojot ar kakao. Pēc tam pārmaiņus lejiet veidnē gaišo un tumšo mīklu, ar dakšiņu maigi apļveida kustībā izspiežot to cauri, lai abas mīklas sajauktos.

    Kā zināt, vai kūka ir izcepusies?

    Kūka ir gatava, kad tajā iesprauž iesmu, un, kad to izvelk, iesms paliek tīrs un uz tā nav jēlas mīklas. Vēl viena pazīme, kas liecina par to, ka kūka ir gatava – kūka nedaudz atdalās no veidnes malām un tai ir zeltaina garoza.

    Kā pagatavot vienkāršu šokolādes glazūru?

    Uzkarsējiet 100 ml krējuma mikroviļņu krāsnī, lai tas būtu karsts. Uzreiz lieciet iekšā salauztu tumšās šokolādes tāfelīti. Pagaidiet apmēram 2 minūtes un samaisiet, lai veidotos jauka, gluda masa. Šo glazūru var izmantot dažādiem desertiem.