1. Pannā ielej pienu, ūdeni, sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls un uz lēnas uguns uzkarsē, līdz sviests ir pilnībā izkusis. Kad piens ir karsts un sviests izkusis, un sāk veidoties burbuļi, pievieno miltus un palielina uguni. Rūpīgi iemaisa miltus.
2. Vispirms ļauj mīklai atdzist un tad ieputo olas – tās jāieputo pakāpeniski, pa vienai. Kad trešā s ola ir iemaisīta, bet konsistence joprojām ir ļoti bieza, pievienojiet vēl vienu olu vai tikai pusi no saputotās olas. Konsistencei jābūt tieši tādai, lai mīkla noturētu formu un nebūtu šķidra, bet arī ne pārāk bieza. Mīklai ir jābūt viegli izklājamai uz cepampapīra.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C (augšējā un apakšējā sildīšana). Mīklu necepiet karstā gaisa režīmā.
4. Uz cepampapīra uzzīmējiet sirsniņas, piemēram, izmantojot cepumu formiņu sirds formā. Zīmējiet ar aptuveni 5 cm atstarpi, jo mīkla uzpūtīsies. Pēc tam mīklas lapu apgrieziet otrādi un ar konditorejas maisiņu uzklājiet mīklu uz iepriekš uzzīmētajām sirsniņām.
5. Sirdis uz cepampapīra var viegli apsmidzināt ar aukstu ūdeni vai nedaudz pārkaisīt ar pūdercukuru – abi novērš plaisāšanu.
6. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 25–35 minūtes, līdz smalkmaizītes kļūst zeltaini brūnas. Cepšanas laikā, vismaz pirmās 20 minūtes, neveriet cepeškrāsni vaļā. Temperatūras maiņa neļaus mīklai uzpūsties.
7. Pēc cepšanas katras maizītes apakšā izveidojiet nelielu caurumu, piemēram, ar zobu bakstāmo, lai izplūstu tvaiks. Pēc tam, kad sirsniņas ir pilnībā atdzisušas, pārgrieziet tās uz pusēm.