Grilēšana uz kokoglēm ir viens no populārākajiem grilēšanas veidiem. Tam ir vairākas priekšrocības, kas ļauj izmantot kokogļu grilu gandrīz jebkur, piemēram, terasē vai dārzā.
Vairāk par tā priekšrocībām lasiet tālāk šajā rakstā. Izbaudiet pilnvērtīgas dārza ballītes!
Lielāka kokogļu grilu priekšrocība ir unikālā atmosfēra un pagatavotās gaļas neatkārtojamā garša un aromāts, kas nelīdzinās nekam citam.
Optimālās temperatūras sasniegšana sākumā var prasīt nelielu pieredzi. Jo ilgāk ogles tiek kurinātas, jo intensīvāku siltumu tās izdala. Taču to var regulēt, izņemot vai pievienojot kurināmo.
Grilējot salīdzinoši augstā temperatūrā, var pagatavot mazākus vai plānākus gaļas gabalus un dārzeņus.
Ar griliem ar vāku var arī pagatavot ēdienu, izmantojot netiešo metodi, kas imitē gatavošanu cepeškrāsnī. Šī metode ir piemērota arī lielākiem gaļas gabaliem.
Grilēšana uz balkona vai parkā Latvijā nav aizliegta – ja tomēr vēlaties to darīt, noteikti ievērojiet visus drošības pasākumus un izvēlieties pārnēsājamo vai galda bezdūmu kokogļu grilu.
Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai, tas neizvada dūmus, smakas un kaitīgas vielas, tāpēc varat to izmantot iekštelpās.