Vasaras kokteiļi, kas sajaukti ar džinu, ir jebkuras dārza ballītes neatņemama sastāvdaļa. Taču ne vienmēr ir obligāti jāpieturas pie pārbaudītām vērtībām – pārsteidziet savus viesus ar rozā džina un aveņu kokteili vai vasaras dzērienu bez alkohola – mājās gatavotu limonādi.
Iedvesmojieties no kokteiļiem, ko radījuši labākie Prāgas bārmeņi.
Piepildiet viskija glāzi ar ledu.
Uzlejiet akvavitu un svaigu laima sulu.
Uzmanīgi samaisiet.
Sajauciet ar aukstu ingvera alu.
Maigi samaisiet.
Dzērienu dekorē ar svaigu dilles zariņu.
Piepildiet cilindriskas formas atdzesētu glāzi (kuras tilpums ir aptuveni 400 ml) ar ledu.
Uzlejiet 40 ml džina, rūpīgi samaisiet.
Uzlejiet aukstu toniku. Džina un tonika attiecība nedrīkst pārsniegt 1:3.
Samaisiet ar maisīšanas karoti.
Dzērienu dekorē ar greipfrūta šķēlīti.
Avenes ievietojiet šeikerī un samaisiet tās ar maisītāju.
Pēc tam šeikerī pievieno pārējās sastāvdaļas.
Ātri sakratiet bez ledus.
Pievienojiet ledu.
Ielejiet dzērienu īsā kokteiļu glāzē, piemēram, šampanieša glāzē, caur smalku sietiņu.
Pēc tam uz kokteiļu kociņa uzsprauž 2–3 svaigas avenes un novieto tās virs glāzes.
Svaigus augļus sasmalcina glāzē, izmantojot bārmeņa āmuru.
Ielejiet cukura sīrupu, citrusaugļu sulu un pievienojiet ledu.
Ielejiet sodas ūdeni un samaisiet ar karoti.
Sodu var aromatizēt ar garšaugiem, piemēram, piparmētrām, citronmelisu, baziliku, raudeni vai koriandru.