Tā vietā, lai vakariņotu pie televizora, kā būtu, ja jūs atļautos vienu reizi izbaudīt greznību, ko sniedz skaisti klāts galds? Mēs varam garantēt, ka vakara atmosfēra būs neatkārtojama! Neuztraucieties, ja etiķetes noteikumi ir piemirsušies, mēs jums tos tūlīt atgādināsim. Izvelciet savu skaistāko trauku komplektu vai arī uzdāviniet sev jaunu un izbaudiet vakaru gan formālā, gan neformālā veidā.
Neformāla maltīte no formālas atšķiras ar galda piederumu skaitu, glāžu veidu un daudz mazāku uzsvaru uz galda etiķeti. Ziemassvētkus vai kāzu gadadienu svin ne katru dienu, taču tas nenozīmē, ka nevar skaisti klāt galdu un padarīt ikdienišķas vakariņas nedaudz īpašākas.
Kas jums būs nepieciešams:
Pārdomāti galda dekori palīdzēs papildināt vakara unikālo atmosfēru. Galda centrā būs piemērota vieta zemai vāzei ar ziediem, kas būs pietiekami zema, lai netraucētu viesiem pārredzēt galdu. Tomēr ziedus vēlams izvēlieties mazāk aromātiskus, lai tie nekontrastētu ar vakariņu aromātu.
Izmantojiet sveces, lai radītu mājīgu, nedaudz intīmu atmosfēru. Galda vidū novietojiet svečturi vai galveno sveci un ap to vairākas mazākas. Īsākas un platākas sveces ir vairāk piemērotas neformālām vakariņām.
Svētku vakariņās parasti tiek pasniegti vairāk ēdieni un dzērieni, kas nozīmē vairāk galda piederumu un glāžu. Ir daži galda etiķetes noteikumi, kas jāievēro gan rīkojot svinības mājās, gan ieturot svētku maltītes ārpus mājas. Bet neuztraucieties, mēs jūs ar visu iepazīstināsim, lai jūs varētu parūpēties par saviem visiem un izbaudīt svētku vakariņas pilnībā.
Kas jums būs nepieciešams:
3 svarīgākie noteikumi :
1. Dažādi galda piederumi katram ēdienam.
2. Vispirms izmantojiet galda piederumus, kas atrodas vistālāk no šķīvja.
3. Izvietojiet glāzes tādā secībā, kādā tās izmantosiet vakariņās.
Svētku galdam varat iegādāties kādu svinīgāku, elegantāku galda piederumu komplektu, kas palīdzēs radīt īpašu noskaņu. Galda piederumu skaits ir atkarīgs no ēdienu skaita, taču tiem nevajadzētu būt vairāk par trim gabaliem blakus.
Svarīgs ir arī galda piederumu izkārtojums. Galda piederumus, kurus izmantosiet pirmos, novietojiet vistālāk no šķīvja. Tātad salātu dakša ir pirmā no kreisās puses, bet galvenā ēdiena dakša ir tuvāk šķīvim. Pa labi no šķīvja būs galvenā ēdiena nazis un tad zupas karote. Deserta dakšiņu vai karoti novietojiet virs šķīvja.