Black Friday | Līdz pat 60% atlaide vairāk nekā 40 000 precēm →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Meklējat virtuves piederumus? Šeit ir viss, kas jums vajadzīgs!

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Pareizā virtuves aprīkojuma atrašana ir īsts izaicinājums, it īpaši, ja tā ir jūsu pirmā virtuve. Pannas, katli, bļodas un visi šie piederumi... Nav brīnums, ka kulinārijas mākslas iesācēji var justies nedaudz apjukuši. Taču, lai netērētu lieki laiku, mēs esam sagatavojuši jums sarakstu ar lietām, bez kurām virtuvē neiztikt.

Un, ja ar laiku ēdienu gatavošana jums kļūst par arvien iemīļotāku ndoarbi, tad vienmēr varat papildināt savu virtuvi ar profesionālāku aprīkojumu.

Katli un pannas

Virtuves aprīkojumā jābūt vismaz vienam katlu un pannu komplektam. Sākumā pietiks ar vienu lielāku katlu (apmēram 3 litri) un vienu mazāku mērces katliņu.

Un jums noteikti noderēs kvalitatīva 24–26 cm panna. Šajā pannā ātri pagatavosi ne tikai pankūkas, bet arī Āzijas ēdienus četrām personām.

Pannu un katlu materiālu izvēlieties atbilstoši jūsu plīts veidam. Un neaizmirstiet par vākiem!

Padoms:
Lai ietaupītu laiku, apsveriet iespēju iegādāties spiediena katlu. Ēdienu gatavošana būs ne tikai ātrāka, bet arī ekonomiskāka.

Naži un griešanas dēlīši

Profesionāliem pavāriem nažu nekad nevar būt par daudz, taču parastam virtuves aprīkojumam pietiks ar četriem: viens universāls nazis; viens profesionāls, piemēram, santoku; viens neliels mizošanas nazis un viens maizes nazis.

Runājot par virtuves dēlīšiem, pietiek ar 3: maizei, gaļai un augļiem un dārzeņiem. Lai gan uz koka dēlīša varat pasniegt ne tikai uzkodas, bet arī likt karstus katlus, plastmasa dēlīši ir vieglāk kopjami un neuzsūc smakas. Ir labi, ja virtuvē ir vismaz viens koka un viens plastmasas dēlītis.

Pamata virtuves ierīces

Neviena virtuve nevar iztikt bez elektriskās tējkannas. Ja mēdzat gatavot desertus, tad noteikti neiztiksiet bez svariem un blendera.

Ja vēlaties sākt savu dienu ar kādu kraukšķīgu tostermaizi, tad jums noderēs arī tosteris.

Bļodas

Noteikti noderēs dažādu izmēru bļodu komplekts. Plastmasas bļodas ir vieglākas, bet gatavošanai biežāk izmanto nerūsējošā tērauda bļodas. Bļodu izmērus izvēlieties tā, lai jums būtu vismaz viena lielāka bļoda, kur mīcīt mīklu, viena vidēja salātiem, un viena mazāka, lai pasniegtu dažādus gardumus un mērces.

Cepešpanna vai cepšanas trauks

Ja jums virtuvē ir cepeškrāsns, tad izmantojiet to, lai pagatavotu ātrus un vienkāršus ēdienus. Noteikti iegādājieties cepešpannu vai dziļāku cepšanas trauku. Pusstundas laikā varēsiet pagatavot lieliskas pusdienas vai vakariņas tikai ar dažām sastāvdaļām.

Virtuves piederumi un instrumenti

Ēdienu gatavošana nav iedomājama bez noteiktiem virtuves piederumiem. Tāpēc neaizmirstiet par dažām koka karotēm, virtuves lāpstiņām, zupas kausu un galda paliktņiem.

Dažādi sīkumi

Un, protams, arī mazie, bet parocīgie sīkumi. Iegādājieties korķviļķi, konservu nazi, tējas sietiņu, caurduri, gaļas āmuru un rīvi. Un jums ir gatavs komplekts, lai radītu pārsteidzošus kulinārijas eksperimentus!