Garšaugi:
Baziliks – tas brīnišķīgi smaržo un ir piemērots dažādām itāļu receptēm. Taču esiet uzmanīgi – tam nepatīk zema temperatūra, tāpēc stādiet to, kad temperatūra pastāvīgi ir virs 10 grādiem.
Raudene jeb oregano – tas ir ļoti izturīgs augs, ko var izmantot Vidusjūras reģiona un citās receptēs.
Majorāns – šis augs ne tikai pastiprina ēdiena garšu, bet arī veicina gremošanu. Sezonas laikā pakāpeniski pievienojiet to saviem krājumiem.
Piparmētra – tā augs bez īpašas kopšanas, tāpēc atvēliet tai vairāk vietas. No rītiem pievienojiet to tējai, bet vakaros – kokteiļos.
Maurloki – lietojiet to zupās un pamatēdienos. Tos var izmantot arī kā ēdiena dekorāciju,
Balkonam piemēroti dārzeņi:
Tomāti – tiem nepieciešams daudz augsnes, izvēlies tiem lielāku podiņu.
Čili pipari – tiem patīk saule, bet jāuzmanās, lai tie pārāk neizžūst saulē.
Spināti – tie aug agrā pavasarī, tiem patīk vēsāka temperatūra.
Mazprasīgas balkona puķes:
Pavasarī stādiet sīpolpuķes, piemēram, narcises, sniegpulkstenītes, hiacintes. Taču tās drīz vien atplauks, tāpēc varat izvēlēties arī, piemēram, dažādu krāsu atraitnītes. Tāpat iesakām stādīt samtenes, kas lieliski noder arī kā dabisks repelents pret odiem.
Nokarenās petūnijas, pelargonijas vai neļķes ziedēs visu vasaru.
Rudenī uz balkoniem skaisti zied virši.
Ja jums nav laika bieži laistīt balkona puķes, iesakām izvēlēties sukulentus. Tie novērtēs saulainus apstākļus un piedos periodisku mitruma trūkumu.