Black Friday | Līdz pat 60% atlaide vairāk nekā 40 000 precēm →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Kā ātri pagatavot ābolu kūku ar kanēli un riekstiem?

Vismīļākās bērnības atmiņas ir ceptu ābolu un kanēļa smarža. Ābolu, kanēļa un valriekstu kombinācija ir vienkārši fantastiska! Taču tai nav jābūt tikai ābolu štrūdelei. Jūs noteikti iemīlēsiet šo ātri pagatavojamo rudens kūku!

Kas nepieciešams?

  • 70 g sviesta (istabas temperatūrā),
  • 70 g smalkā niedru cukura,
  • 1 ola (istabas temperatūrā),
  • 250 g ābolu (nomizoti, bez serdes un pārgriezti uz pusēm),
  • 130 g miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1/2 tējkarotes kanēļa,
  • 1/4 tējkarotes sāls,
  • 60 ml pilnpiena,
  • daži pilieni vaniļas ekstrakta,
  • 50 g sasmalcinātu valriekstu,
  • 2 ēdamkarotes niedru cukura.
  • Apkaisīšanai un dekorēšanai

  • 100 g skāba krējuma,
  • 1/4 tējkarotes kanēļa,
  • 1 ēdamkarote niedru cukura.
  • Neaizmirstiet sviestu un papildu miltus, lai sagatavotu kūku veidni.

    Kā pagatavot ābolu kūku?

    1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavojiet aptuveni 15–20 cm lielu kūku veidni. Ieklājiet tās dibenā un sānos cepampapīru.
    2. Lieciet bļodā sviestu un cukuru un maisiet vismaz 3 minūtes, līdz izveidojas gaiša masa. Cukuru ir vieglāk saputot ar sviestu, ja cukuru pirms tam sasmalcina. Tad pievienojiet olu un putojiet, līdz ola ir pilnībā iejaukta masā.
    3. Pārgrieziet ābolus uz pusēm. Atlieciet pusi ābolu malā (sagrieztu plānās šķēlītēs), bet pārējos ābolus rupji sarīvējiet.
    4. Citā bļodā izsijājiet miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli. Visu labi samaisa.
    5. Pārmaiņus pievienojiet sausās sastāvdaļas un pienu sakultajam sviestam, cukuram un olai. Pēc tam iemaisiet vaniļas ekstraktu un rīvētos ābolus.
    6. Ielejiet mīklu kūku veidnē. Pa virsu lieciet ābolu šķēlītes, sasmalcinātus valriekstus, pārlejiet kļavu sīrupu un pārkaisiet ar cukuru.
    7. Cepiet 30–40 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina. Pārbaudiet ar koka iesmu, vai kūka ir kārtīgi izcepta.
    Kraukšķīgais ābolu pīrāgs piepildīs jūsu virtuvi ar kanēļa smaržu.

    Kraukšķīgais ābolu pīrāgs piepildīs jūsu virtuvi ar kanēļa smaržu.

    Biežāk uzdotie jautājumi

    Kādus augļus izmantot ābolu vietā?

    Izmēģiniet bumbierus, plūmes vai citus kauliņu augļus. Plūmes un magoņu sēklas ir lieliska kombinācija.

    Kāda ir optimālā temperatūra saldo kūku cepšanai?

    Optimālā temperatūra saldo kūku cepšanai parasti ir no 160° C līdz 180° C. Šī temperatūra ir ideāli piemērota, lai nodrošinātu, ka mīkla ir mīksta un pildījums ir pietiekoši izcepts, kūkai nepiedegot. Sarežģītākām receptēm vai lielākām kūkām temperatūra var nedaudz atšķirties, tāpēc ir svarīgi ievērot konkrētās receptes norādījumus.

    Kā es varu zināt, vai kūka ir pareizi izcepta?

    Kūka ir izcepta, kad tās garoza ir zeltaini brūna un pildījums maigi burbuļo. Cietāku pildījumu gadījumā var izmantot iesmu – ja iesms paliek tīrs, kūka ir gatava. Pēc atdzesēšanas pildījumam ir jāglabā sava forma.