1. Uzvāriet ūdeni. Kad tas ir uzvārījies, uz karotes pa vienai uzlieciet olas un uzmanīgi ievietojiet tās ūdenī. Olas vāra apmēram 10 minūtes. Noteciniet ūdeni, ļaujiet olām atdzist un pēc tam tās nomizojiet.
2. Atdzisušās olas pārgriež uz pusēm, dzeltenumu pārliek bļodiņā un baltumus atliek malā.
3. Olu dzeltenumus saputo ar sviestu. Tad pievieno majonēzi, biezpienu, sinepes, citronu sulu, sāli un piparus un samaisa.
4. Sīpolu un olu baltumus smalki sagriež un iemaisa masā. Pievienojiet sāli pēc garšas.
5. Pasniedz ar svaigu maizi un dekorē ar maurlokiem un redīsu šķēlītēm.
Ja jums patīk eksperimentēt, izmēģiniet citas vienkāršas receptes.
Olu dzeltenumus sajauc, pievieno rikotu, sinepes un pēc garšas sāli un piparus. Beigās iemaisa sasmalcinātus olu baltumus un maurlokus.
Sasmalciniet avokado. Pievienojiet sagrieztas olas, sasmalcinātas bazilika lapas, laima sulu, sāli un piparus. Sajauciet. Pasniedziet uz grauzdētas maizes un pārkaisiet ar grauzdētām sēklām.
Sieru sajauc ar sasmalcinātām bietēm, pievieno sinepes un sakapātas olas. Sajauc un pievieno sāli un piparus. Pasniedz uz saldskābmaizes.
Foto: Kateřina Jašek