Vasaras izpārdošana | Ietaupiet līdz pat 50% →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Ātrās pusdienas: makaroni ar sarkanās paprikas mērci

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Vai kādreiz esat baudījuši makaronus ar grauzdētu paprikas mērci, kas, cepot cepeškrāsnī, piešķir bagātīgu garšu? Diemžēl cepšana nedaudz paildzina gatavošanas laiku, tāpēc šoreiz slovēņu kulināre Mateja Delakorda, kura pavisam nesen izlaida jaunu pavārgrāmatu, ir sagatavojusi līdzīgu recepti pašiem aizņemtākajiem.

Krēmīgā mērce ir gatava 15 minūtēs – tā ir bagātīgākas garšas alternatīva klasiskajai tomātu mērcei. Ja pielietosiet nedaudz iztēles, to var izmantot arī, lai uzlabotu, piemēram, lazanju vai citus ēdienus.

Divām porcijām sagatavojiet:

  • 2 sarkanās paprikas
  • pusi liela sīpola
  • olīveļļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ēdamkarote tomātu pastas
  • 100 ml karsta ūdens vai buljona
  • sāli un piparus
  • fetas sieru
  • timiānu
  • 250 g makaronu
  • pēc izvēles: tējkarote maltās paprikas un divas ēdamkarotes sojas mērces.

Pagatavošana:

  1. Notīriet papriku un sagrieziet to sloksnēs. Sasmalciniet sīpolu.

  2. Uzkarsējiet pannu un iepiliniet nedaudz olīveļļas. Lieciet pannā sīpolus un cepiet, bet tikai tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievienojiet papriku un nedaudz apcepiet. Visam pārkaisa pāri ķiploku un cep, līdz tas sāk smaržot. Tad pievienojiet tomātu pastu.

  3. Labi samaisiet un pārlej pāri 100 ml karsta ūdens vai buljona. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Gatavojiet, līdz paprika kļūst mīksta.

  4. Tad visu ievietojiet blenderī un sablenderējiet, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

  5. Pēc vēlēšanās varat pievienot tējkaroti maltās paprikas un divas ēdamkarotes sojas mērces.

  6. Pagatavojiet makaronus līdz al dente jeb līdz tie ir gatavi. Ielejiet mērci atpakaļ pannā un pievienojiet makaronus. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vēl nedaudz ūdens, kurā vārīti makaroni.

  7. Pasniedziet uz šķīvjiem un papildiniet ar drupinātu fetas sieru un svaigu timiānu.