Black Friday | Līdz pat 60% atlaide vairāk nekā 40 000 precēm →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

5 vienkārši padomi, kā izrotāt kūku ne tikai Valentīndienai

Jums nav jābūt konditoram, lai viegli un iespaidīgi izrotātu pašu ceptu kūku. Pietiks tikai nedaudz iztēles, un jūs varat uzburt skaistu Valentīndienas vai dzimšanas dienas torti vienā mirklī. Mēs esam apkopojuši dažādas idejas.

1. Ar augļiem

Viens no biežākajiem veidiem, kā rotāt kūku, ir ar augļiem. Ķiršu formas rotājumiem izmantojiet avenes un citronmelisas vai piparmētru lapas. Labi izskatīsies arī granātābola sēklas, mellenes, kazenes vai mazas zemenes. Tās var pārgriezt uz pusēm un izkārtot sirds formā. Recepti maskarpones krēma kūkai varat atrast raksta beigās.
Padoms: kūku cepšanai izmantojiet sirds formas veidnes. Šīs sarkanās veidnes Amour var izmantot, lai pagatavotu sāļos un saldos gardumus.

2. Ar ziediem

Lieliski izskatīsies arī dažādi ziedi. Izmantojiet tikai ēdamus ziedus, kas iegūti bioloģiskajā lauksaimniecībā, vai arī vasarā paši salasiet ziedus dārzā un izkaltējiet tos.

3. Ar konfektēm

Lielveikalos un specializētajos veikalos var atrast dažādas mazas konfektes un sirds formas konfekšu rotājumus. Varat arī sagriezt lielākas sarkanas gumijas konfektes un izgriezt no tām mazas sirsniņas. Sirsniņas pēc tam var uz kūkas izkārtot sirds formā vai izveidot vārdu.

4. Ar marcipānu

Izrullējiet marcipāna masu un izgrieziet sirds formas. Varat izgriezt arī burtus vai ciparus.

Padoms: putukrējums nav piemērots marcipānam, jo tas izkusīs, tāpēc tā vietā izmantojiet sviesta krēmu.

5. Ar sirdīm no papīra

Jums noteikti mājās ir papīrs un kociņi. Izgrieziet dažāda izmēra sirsniņas, pielīmējiet tās pie kociņiem un iespraudiet kūkā.

Viegla kūkas recepte

Sastāvdaļas kūkai:

  • 4 olas
  • 120 g cukura
  • 90 g miltu.
Sastāvdaļas krēmam:

  • 200 g maskarpones krēma
  • 200 ml putukrējumu.
Pagatavošana:

  1. Ar putotāju samaisiet olas un cukuru aptuveni 10–15 minūtes.
  2. Tad mīklu maigi iemaisiet miltos.
  3. Ielejiet masu ietaukotā veidnē un cepiet 180 grādu temperatūrā apmēram 30–40 minūtes (atkarībā no cepšanas veidnes izmēra un jūsu cepeškrāsns.)
  4. Ļaujiet mīklai atdzist. Sagatavojiet krēmu. Maskarpones krēmu un putukrējumu saputojiet kopā, līdz tas kļūst stingrs un krēmīgs. Var pievienot cukuru pēc garšas.
  5. Smērējiet krēmu uz kūkas un dekorējiet saskaņā ar iepriekš minētajiem norādījumiem.

    Padoms: jūs varat atrast recepšu blogeres Monikas Koņovas Valentīndienas kūkas recepti šeit.