Black Friday | Līdz pat 60% atlaide vairāk nekā 40 000 precēm →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Vasaras zemeņu kūka

Andrea Pavić
Andrea Pavić
Bonami Blogger

Beidzot vasara ir klāt! Pēc karstas dienas rokas sniedzas pēc vēsa un atspirdzinoša dzēriena un kāda svaiga augļu deserta. Horvātu blogere Domačika Sanja ir sagatavoja oriģinālu vasaras zemeņu kūkas recepti, kas burtiski garšo pēc vasaras.

Sastāvdaļas:
3 olas;
150 g cukura;
1 tējkarote vaniļas cukura;
1 tējkarote citronu cukura vai 1 citrona miziņa;
200 ml šķidrā jogurta;
150 ml eļļas;
220 g kviešu miltu;
1 tējkarote cepamā pulvera;
100 g ogu + 50 ml plūškoka sīrupa.
Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C, sagriež zemenes, sajauc tās ar sīrupu un pēc izvēles – ar plūškoka ziediem.
2. Ietauko cepamo formu un pārkaisa ar miltiem vai mannu.
3. Sakuļ olas ar cukuru.
4. Pievieno atlikušās sastāvdaļas (visu, izņemot zemenes ar sīrupu). Sajauciet tās.
5. Visbeidzot pievieno jau iepriekš sagatavotās zemenes (ar plūškoka sīrupu). Viegli samaisa.
6. Maisījumu ielej veidnē un ievieto cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Lai pārbaudītu, vai kūka ir gatava, var izmantot koka zobu bakstāmo vai naža galu.
7. Kūku var nedaudz apslacīt ar plūškoka sīrupu un apkaisīt ar pūdercukuru vai pārklājiet ar izkausētu šokolādi.
Padoms: ja kūkas masa paliek pāri, varat to saliet mazākās kēksu formiņās un pagatavot tikpat gardus kēksus.