Black Friday | Līdz pat 60% atlaide vairāk nekā 40 000 precēm →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Gardas receptes brančam jeb vēlajām brokastīm

Sāciet savu nedēļas nogali ar gardām vēlajām brokastīm! Čehu kulinārijas bloga autore Kitchenette ir sagatavojusi interesantas receptes, kuru pagatavošanā jums ir nepieciešams tikai pamata virtuves aprīkojums, kvalitatīvas sastāvdaļas un nedaudz brīva laika un iztēles.

Šodienas ēdienkartē mums ir sāļās siera vafeles, un, ja esat saldo garšu cienītājs, noteikti pagatavojiet ari auzu pārslas ar kanēli un vaniļu. Mēli var norīt! Atrotiet piedurknes, apsieniet priekšautu un celiet galdā saviem mīļajiem jaukas vēlās brokastis čehu gaumē!

Siera vafeles

4 porcijas
Sastāvdaļas:
220 g kviešu miltu (pusi var aizstāt ar pilngraudu miltiem);
40 g kukurūzas cietes;
1 tējkarote cepamā pulvera;
½ tējkarote cepamās sodas;
1 tējkarote sāls, svaigi malti pipari;
330 g kefīra;
2 olas;
60 g sviesta;
110 g rīvēta siera (Goudas vai Čedaras);
140 g sasmalcinātu vārītu spinātu.

Pasniegšanai:
sasmalcināti dārzeņi (avokado, ķiršu tomāti, sīpoli, olīvas);
fetas siers;
kūpināta laša šķēles;
dilles un bazilika lapas;
cepta ola.
Pagatavošana
1.
Vidēji lielā bļodā saputojiet miltus, cieti, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli un piparus. Visu labi samaisa.

2.
Nelielā katliņā izkausējiet sviestu uz lēnas uguns. Ļaujiet sviestam nedaudz atdzist. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas: kefīru, olas, rīvētu sieru un zaļumus. Uzkarsē vafeļu pannu līdz vidējai temperatūrai.

3.
Sajauciet kopā katla un bļodas saturu, kamēr izveidojas viendabīga masa. Kad mīkla gatava, var sākt cept vafeles, līdz kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Neaizmirstiet rūpīgi iesmērēt vafeļu pannu ar eļļu.

4.
Vafeles pasniedz pēc gaumes. Varat pasniegt ar ceptu olu, kūpinātu lasi, zaļumiem vai dārzeņiem.

Auzu pārslu biezputra

4 porcijas
Sastāvdaļas:
1 rīvēts ābols ar mizu;
130 g smalku auzu pārslu;
1 l ūdens;
3 ēdamkarotes čia sēklu;
šķipsniņa sāls;
2 karotes medus;
garšvielas (kanēlis, kardamons vai vaniļa).

Pasniegšanai:
4 persiki, aprikozes vai plūmes;
20 g sviesta;
1 ēdamkarote ūdens;
½ tējkarotes kanēļa, vaniļas vai kardamona;
sauja (grauzdētu) riekstu vai sēklu;
1 tējkarote kļavu sīrupa vai medus.
Pagatavošana
1.
Visas sastāvdaļas lieciet vidēja izmēra katlā. Liek uz plīts un īsi vāra, līdz sabiezē.

2.
Tikmēr pannā apgrauzdējiet riekstus. Izslēdziet uguni un pārlejiet riekstus ar kļavu sīrupu. Pēc tam uzlieciet riekstus uz cepampapīra, lai tie atdziest.

3.
Pannā lieciet sasmalcinātus augļus, pievienojiet sviestu, 100 ml ūdens, kanēli. Vāriet, līdz tie kļūst mīksti. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no izmantotajiem augļiem.

4.
Lieciet putru bļodiņās, virsū uzberiet izceptos augļus un pārkaisiet ar riekstiem vai sēklām. Beigās uzlejiet nedaudz kļavu sīrupa.