1.
Vidēji lielā
bļodā saputojiet miltus, cieti, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli un piparus. Visu labi samaisa.
2.
Nelielā katliņā izkausējiet sviestu uz lēnas uguns. Ļaujiet sviestam nedaudz atdzist. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas: kefīru, olas, rīvētu sieru un zaļumus. Uzkarsē
vafeļu pannu līdz vidējai temperatūrai.
3.
Sajauciet kopā katla un bļodas saturu, kamēr izveidojas viendabīga masa. Kad mīkla gatava, var sākt cept vafeles, līdz kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Neaizmirstiet rūpīgi iesmērēt vafeļu pannu ar eļļu.
4.
Vafeles pasniedz pēc gaumes. Varat pasniegt ar ceptu olu, kūpinātu lasi, zaļumiem vai dārzeņiem.