15% atlaide ar kodu SEPTEMBRIS15 | Tikai līdz pusnaktij →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Kā pagatavot piparmētru, citronmelisas un lavandas sīrupu dzērieniem

Sīrupi ir lieliski piemēroti, lai piešķirtu īpašu garšu dažādiem kokteiļiem, bet vasarā tos novērtēsiet arī limonādē. Pagatavojiet tos kopā ar mums!

Piparmētru sīrups

  • 250 ml ūdens
  • 250 g cukura
  • 1 glāze svaigu piparmētru lapu (vai puse glāzes kaltētu lapu)
  • 1 ēd.k. svaigas citrona sulas
Pagatavošana:
  1. Uzkarsējiet ūdeni un cukuru līdz vārīšanās temperatūrai, līdz cukurs izšķīst.
  2. Pievienojiet piparmētru lapas un citrona sulu, pēc tam ļaujiet maisījumam lēni vārīties 10 minūtes.
  3. Noņemiet no plīts un ļaujiet maisījumam atdzist, pēc tam izlejiet caur smalku sietu un pārlejiet tīrā traukā. Uzglabājiet ledusskapī.

Kā izmantot piparmētru sīrupu?

  • Limonādēs: pievienojiet mājās gatavotām limonādēm, lai iegūtu atsvaidzinošu garšu.
  • Kokteiļos: lieliski der mohito, piparmētru džulepiem vai citiem vasaras kokteiļiem.
  • Tējā: pievienojiet aukstai vai karstai tējai, lai piešķirtu piparmētru garšas notis.
  • Desertos: pievienojiet sīrupu mājās gatavotam saldējumam vai sorbetam. Izmantojiet kā saldinātāju un aromatizētāju augļu salātos. Pievienojiet biezpienam vai grieķu jogurtam, lai piešķirtu atsvaidzinošu garšu.
  • Broakstīs: tradicionālā sīrupa vietā pārlejiet ar pašgatavoto sīrupu pankūkas vai vafeles. Lietojiet kā saldinātāju putrās.
  • Ceptos gardumos: pievienojiet mīklai vai pārlejiet jau gatavas kūkas.

Citas piparmētru sīrupa alternatīvas

  • Citrona vai laima miziņa: piešķir svaigumu un citrusaugļu garšu.
  • Apelsīna miziņa: piešķir saldāku citrusaugļu garšu.
  • Garšaugi: baziliks piešķir nedaudz pikantu garšu. Timiāns piešķir sīrupam aromātisku zemes piegaršu, bet rozmarīns – nedaudz sveķainu garšu.
  • Ingvers: piešķir pikantu un svaigu piegaršu.

Lavandas sīrups

  • 250 ml ūdens
  • 250 g cukura
  • 2 ēd.k. kaltētu lavandas ziedu (vai 4 ēd.k. svaigu ziedu)
  • 1 ēd.k. svaigas citrona sulas
Pagatavošana:
  1. Uzkarsējiet ūdeni un cukuru līdz vārīšanās temperatūrai, līdz cukurs izšķīst.
  2. Pievienojiet lavandas ziedus un citrona sulu, pēc tam ļaujiet maisījumam lēni vārīties 10 minūtes.
  3. Noņemiet no plīts un ļaujiet maisījumam atdzist, pēc tam izlejiet caur smalku sietu pārlejiet tīrā traukā. Uzglabājiet ledusskapī.

Citronmelisas sīrups ar vaniļu

  • 250 ml ūdens
  • 250 g cukura
  • 1 glāze svaigu citronmelisas lapu (vai puse glāzes kaltētu lapu)
  • 1 ēd.k. svaigas citrona sulas
  • 1/2 vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas ekstrakta (pēc vēlēšanās, lai piešķirtu papildu garšu).
Pagatavošana:
  1. Uzkarsējiet ūdeni un cukuru līdz vārīšanās temperatūrai, līdz cukurs izšķīst.
  2. Pievienojiet citronmelisas lapas, citronu sulu un vaniļu, tad ļaujiet maisījumam lēni vārīties 10 minūtes.
  3. Noņemiet no plīts un ļaujiet maisījumam atdzist, pēc tam izlejiet caur smalku sietu un pārlejiet tīrā traukā. Uzglabājiet ledusskapī.