1 glāze svaigu piparmētru lapu (vai puse glāzes kaltētu lapu)
1 ēd.k. svaigas citrona sulas
Pagatavošana:
Uzkarsējiet ūdeni un cukuru līdz vārīšanās temperatūrai, līdz cukurs izšķīst.
Pievienojiet piparmētru lapas un citrona sulu, pēc tam ļaujiet maisījumam lēni vārīties 10 minūtes.
Noņemiet no plīts un ļaujiet maisījumam atdzist, pēc tam izlejiet caur smalku sietu un pārlejiet tīrā traukā. Uzglabājiet ledusskapī.
Kā izmantot piparmētru sīrupu?
Limonādēs: pievienojiet mājās gatavotām limonādēm, lai iegūtu atsvaidzinošu garšu.
Kokteiļos: lieliski der mohito, piparmētru džulepiem vai citiem vasaras kokteiļiem.
Tējā: pievienojiet aukstai vai karstai tējai, lai piešķirtu piparmētru garšas notis.
Desertos: pievienojiet sīrupu mājās gatavotam saldējumam vai sorbetam. Izmantojiet kā saldinātāju un aromatizētāju augļu salātos. Pievienojiet biezpienam vai grieķu jogurtam, lai piešķirtu atsvaidzinošu garšu.
Broakstīs: tradicionālā sīrupa vietā pārlejiet ar pašgatavoto sīrupu pankūkas vai vafeles. Lietojiet kā saldinātāju putrās.
Ceptos gardumos: pievienojiet mīklai vai pārlejiet jau gatavas kūkas.
Citas piparmētru sīrupa alternatīvas
Citrona vai laima miziņa: piešķir svaigumu un citrusaugļu garšu.
Apelsīna miziņa: piešķir saldāku citrusaugļu garšu.
Garšaugi: baziliks piešķir nedaudz pikantu garšu. Timiāns piešķir sīrupam aromātisku zemes piegaršu, bet rozmarīns – nedaudz sveķainu garšu.