Pateicoties čuguna materiālam, šis katls spēj noturēt un vienmērīgi un efektīvi sadalīt karstumu, lai iegūtu vislabākos gatavošanas rezultātus. Tam ir pašžūstošs vāks ar īpašu reljefu iekšpusē, kas efektīvi aiztur karstus tvaikus, kuri pēc tam ieplūst atpakaļ katlā, lai aromatizētu ēdienu.
Piezīme: čuguna katls nav piemērots skābu ēdienu gatavošanai, un gatavus ēdienus tajā nedrīkst uzglabāt ilgstoši. To drīkst izmantot tikai kopā ar koka, plastmasas vai silikona virtuves piederumiem. Pārnēsājot katlu, vienmēr paceliet to, nekad neslidiniet to pa virsmu, jo tas var saskrāpēties. Mazgājiet katlu ar rokām, izmantojot karstu ūdeni un mazgāšanas līdzekli. Pirms uzglabāšanas pārliecinieties, ka tas ir pilnīgi sauss.