Pirms sākat darbu, vismaz 20 minūtes iepriekš izņemiet sviestu no ledusskapja, lai tas varētu pakust.
Sajauciet bļodā sausās sastāvdaļas, t. i., izsijātos miltus, cukuru, cepamo sodu, piparkūku garšvielas un kakao.
Pēc tam pievienojiet olas, sviestu un medu.
Maisiet, līdz iegūstat viendabīgu mīklu. Pārliecinieties, ka sastāvdaļas ir rūpīgi iejauktas. Ja izmantojat virtuves kombainu, izmantojiet mīcīšanas mehānismu un ļaujiet mīklai darboties vismaz 5 minūtes, lai izveidotu viendabīgu mīklu.
Gatavo mīklu ietiniet plēvē un atstājiet ledusskapī uz nakti. Ja jums nav daudz laika, ļaujiet mīklai nostāvēties ledusskapī vismaz 4 stundas.
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 170 °C.
Atdzesēto mīklu sadaliet atsevišķos gabaliņos. Izrullējiet tos ar mīklas rulli aptuveni 0,5 cm biezā kārtā. Ar cepumu formiņām izgrieziet atsevišķas figūras un izvietojiet tās uz cepešpannas, uz kuras izklāts cepampapīrs.
Cepiet 8 līdz 10 minūtes 170 °C temperatūrā.
Tūlīt pēc izņemšanas no cepeškrāsns apsmērējiet karstās piparkūkas ar sakultas olas dzeltenumu, tādējādi tās iegūs patīkamu spīdumu. Ļaujiet piparkūkām atdzist uz metāla režģa. Kad piparkūkas atdzisušas, sāciet tās dekorēt.
Pagatavojiet glazūru.
Vispirms kārtīgi izsijājiet cukuru, lai glazūrā neveidotos gabaliņi, kas varētu aizsprostot dekorēšanas maisiņu.
Ar virtuves lāpstiņu bļodā samaisiet cukuru, citrona sulu un olu baltumu, līdz iegūstat vienmērīgu konsistenci. Sastāvdaļas vienmēr maisiet ar rokām, jo mikseris izveidos gaisa burbuļus.
Turklāt, lai olu baltuma glazūra saglabātu savu krāsu un konsistenci, tā nedrīkst nonākt saskarē ar metāla priekšmetiem.
Sapildiet dekorēšanas maisiņu ar glazūru un dekorējiet pēc vēlēšanās.
Vienmēr pārklājiet ar mitru drānu trauku ar neizlietoto glazūru, lai tā nesacietētu.
Glazūrai ir tendence sabiezēt, tāpēc dozējiet to nelielās daļās. Varat arī piepildīt vairākus dekorēšanas maisiņus. Tikmēr maisiņus, kas netiek izmantoti, uzglabājiet ledusskapī.
Vienmēr izlietojiet glazūru tajā pašā dienā.
Foto: In kitchen with Zuz